Succes zit achter de deuren van jouw hart

Zo, nu is het even tijd voor mijzelf. De kids lagen net op bed en Jeroen was nog aan het werk, dus ik had het rijk voor mij alleen. Ik zet de tv aan en ga naar Videoland. Ik zie de Jeugdkliniek – Als niets meer werkt meteen naar voren komen. Ik pak wat te drinken en start met kijken. Ik ben geboeid door deze kinderen, hun blikken en hun verhalen. Er gebeurt zoveel in de wereld waar we te weinig weet van hebben.

Dan loopt Ewout met de directeur van de Yes We Can Clinic een stukje door het bos naast de kliniek. Hij vertelt over het belang van de juiste zorg voor deze kwetsbare, groeiende groep jongeren. De kinderen die daar komen kunnen nergens anders terecht en de ouders zitten met de handen in hun haren. Hun wachtlijsten blijven groeien en dan zegt de directeur iets wat mij recht in mijn hart raakt.

“Regelmatig worden wij door ouders gebeld dat hun zoon of dochter van de wachtlijst gehaald kan worden omdat hij/zij zelfmoord heeft gepleegd. Dit is een oproep aan heel Nederland: we hebben meer gepaste zorg nodig om deze kinderen een eerlijke kans in het leven te geven”. 

Ik keek in het niets en liet deze woorden op mij inwerken. Tranen sprongen in mijn ogen. Hij heeft gelijk. We moeten met velen gaan opstaan voor deze kinderen. Ze verdienen allemaal een mooi leven en met de juiste zorg is dit mogelijk.

Hoe mijn zielsmissie helder werd

Dit was het eerste moment dat ik mijn zielsmissie kon voelen, al wist ik nog niet precies wat het inhield. Ik wist dat deze kinderen en hun verhalen in mijn hart zaten en ik voor hen wilde gaan opstaan.

In de periode die volgde bleef het mijn aandacht trekken. Alleen hoe ik het ook in of naast mijn bedrijf probeerde te plaatsen, het bleef een onduidelijke zoektocht. Tegelijk dealde ik met genoeg geld verdienen, mijn eigenwaarde en de zoektocht naar wie ik diep van binnen eigenlijk was.

Hoe meer ik mijn hart opende voor wie ik was en waar ik het meest naar verlangde, hoe meer ik zag dat ik mij al die tijd anders had voor gedaan dan wie ik werkelijk was. Ik had mij aangepast aan wat anderen van mij wilden zien en probeerde bevestiging van mijn waarde te vinden in bevestigingen en prestaties. Geld, status, prestaties, uiterlijk. Het had mij verwijderd van de essentie van mijn leven.

Tot ik op een gegeven moment gevoelsmatig door het Universum in isolement werd geplaatst. Jeroen werkte veel waardoor ik elke avond alleen thuis was, we hadden geen geld voor de hypotheek (dus laat staan voor drank of chips), het regende, er was niks op tv, vrienden en familie waren druk en ik had geen idee wat ik met mijn bedrijf verder aan moest. Er was 0 afleiding meer waardoor ik geconfronteerd werd met mijzelf. Ik kon niet meer weglopen voor wat ik voelde en wat er zich in mij aandiende.

Alle antwoorden zitten in jou

Ik heb twee waarheden: alle antwoorden zitten in jezelf én niks in het leven is toeval.

Nu ik niet meer weg kon lopen werd ik gedwongen met deze twee waarheden aan de slag te gaan. Wat wil mijn lijf mij vertellen? Wat laat mijn hart mij zien? En waarom is mijn leven gelopen zoals het is gelopen?

Ik zie mijzelf als jong meisje. Ik voel intens verdriet in mijn lijf. Ik zie mijn halfzus Lavinia en zie haar somberheid. Ik voel de zware druk vanaf de buitenwereld. Niemand begreep haar en mensen veroordeelde hoe zij met haar intense pijn omging. Ze is eenzaam in haar strijd. Tranen stromen over mijn wangen. Het is mijn verantwoordelijkheid. Ik moet haar helpen in haar eenzame strijd tegen de buitenwereld.

Op dat moment hoor ik mijzelf een levensingrijpende keuze maken: ik dim mijn licht. Ik blijf solidair aan haar, zodat ze niet dagelijks geconfronteerd hoeft te worden met mijn geluk. Mijn lijf schokt en de tranen zijn niet meer te stoppen. Eindelijk had ik het antwoord waarom ik elk keer weer een dal terecht kom als iets lijkt te gaan slagen. Ik verbrak energetisch deze belofte aan mijzelf en wist dat het tijd was om in het licht te gaan staan.

Ik ging terug naar datzelfde moment, maar nu niet als dat kleine meisje maar vanuit het licht. Waarom was specifiek Lavinia mijn zus? Waarom voelde ik mij verantwoordelijk voor haar eenzaamheid? En ineens besefte ik dat ik die belofte om solidair te blijven aan mijn zus gemaakt had vanuit mijn zielsmissie. Ik ben hier op aarde om het wereldbeeld van trauma te veranderen en jongeren zoals mijn zus te helpen in hun strijd.

Nu ik mijzelf had bevrijd en wist wat mij te doen stond kon ik echt gaan werken aan het succes in mijn bedrijf.

Motivatie bepaalt de uitkomst

Ik had nog een grote blokkade in het uitdragen van mijn zielsmissie: geld. Geld is altijd een drijfveer geweest (salaris, promotie, omzetdoelen), maar op het moment dat ik in “het isolement” terecht kwam was geld een belemmering geworden. Beide situaties waren blokkerend voor het uitdragen van mijn zielsmissie.

Zodra ik iets wilde doen om geld te verdienen of iets niet wilde doen om geld te besparen liep ik volledig vast. Ik kon niet meer bij mijn gevoel, inspiratie verdween en al mijn energie verdampte. En dat doet het nog steeds.

Voor sommigen is geld wellicht een goede motivatie, maar voor iedereen die hier is om van betekenis te zijn in het leven van anderen is het een dooddoener. Ons verleden is geen toeval, pech of zielig. Ons verleden vormt de basis van ons verhaal, onze zielsmissie en de essentie van ons leven.

Er is een groep mensen voor wie jij door het vuur gaat. Die jou net zo aan het hart gaan als je eigen kinderen. Die jou laten voelen dat jouw werk een geschenk is. Die jou de diepgang in het leven geven waardoor je ernaast ontspannen kunt genieten.

Zodra je gaat focussen op hen die in jouw hart zitten, wordt ondernemen moeiteloos en zal je gevuld worden met diep vervullend geluk. 

Veroordeel niet

Even heb ik getwijfeld of ik voor dit aanbod een matchcall of vragenlijst verplicht moest stellen, omdat elke coach dit doet op het moment dat ze intensief met iemand gaan samenwerken. Maar het voelde niet goed. Waarom zou ik sommige mensen veroordelen over de manier waarop zij in het leven staan? Beoordelen komt namelijk altijd voort uit veroordelen. Je hebt van tevoren een oordeel over iets en daarom wil je beoordelen of iemand wel matcht op dat vlak. Alles en iedereen is perfect, je moet het alleen willen zien♥️

Net als dat ik mijn zus niet veroordeelde over hoe zij met haar intense verdriet omging, heb ik ook geen oordeel over hoe jij in het leven staat, wat je hebt meegemaakt of welke keuzes je tot nu toe gemaakt hebt. Ik ben jouw veilige haven waaruit je kunt ontpoppen tot een prachtige, sterke vlinder die de wereld een stukje mooier en lichter maakt met haar aanwezigheid en energie.

Create Your Soul Business

€40.000 / of 12 termijnen van €3500

✅ Werk 12 maanden lang 1:1 samen met de expert op het gebied van gedragsverandering vanuit trauma en het uitdragen van jouw zielsmissie

✅ Maandelijkse 1:1 coachingscall via ZOOM

✅ Dagelijkse coaching via whatsapp

✅ Geheel verzorgd retreat vol met bijzondere, transformerende sessies

✅ Business Screening: ik doorloop jouw socials, website en klantprocessen om te zien waar al directe kansen liggen en waar we dit jaar aan kunnen werken

✅ ALL-IN PASS: toegang tot alle programma’s, meditaties en bonussen

Create Your Soul Business

Yes, dit is voor mij!